https://www.rbc.ua/static/img/_/v/_viyskovi_gettyimages_1241340159_d754e0a92fd3d7db79c0118a936c1fa2_1300x820.jpg

Російські війська перейшли до оборони на Харківському напрямку. Фіксується перекидання нових сил для підкріплення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram оперативно-тактичного угрупування “Харків”.

Повідомляється, що для підкріплення росіяни перекидають "вагнерівців" та колишніх в'язнів.

Як заявив штаб-сержант служби зв'язків із громадськістю 13-ї бригади оперативного призначення "Хартія" (Національна гвардія) Кирило Дучко, окупанти проводять перегрупування.

"Тобто ті підрозділи РФ, які стояли перед нами з травня, вони – небоєздатні. І їм дають підкріплення з "Вагнера" ​​та колишніх в'язнів. Ми бачимо перегрупування та підкріплення. Ми розуміємо всі ризики, зважуємо всі "за" та  проти" і готові дати відсіч будь-якої хвилини", – зазначив він.

Що було раніше

Як стало відомо у серпні, 3-я штурмова бригада ЗСУ провела контрнаступальні дії у Харківській області. В результаті вдалося просунутися на площі майже 2 кв. кілометра.

Тоді у бригаді повідомили про взяття під контроль батальйонного району оборони окупантів, взводних та ротних опорників. Причому прорватися вдалося, незважаючи на чисельну перевагу супротивника у живій силі та техніці 2,5:1. Завдяки цьому успіху вдалося відвести загрозу з напрямку Макіївки Луганської області.

Щодо північної ділянки, за даними Інституту вивчення війни (ISW), днями українські сили просунулися до вулиці Героїв Чорнобиля в центральній частині Вовчанська, на південний захід від агрегатного заводу. На сьогодні на самому заводі все ще діють російські війська.

Нагадаємо, згідно з даними Генштабу, зараз противник активізувався на Лиманському напрямі на Донеччині. За кількістю бойових зіткнень ситуація тут зрівнялася з тим, що відбувається під Покровськом та Кураховим.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *