Міністр оборони США Ллойд Остін цього тижня відвідає міністерські зустрічі НАТО та G7, на який обговорюватимуть подальшу підтримку України. Про це у вівторок, 15 жовтня, заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх на брифінгу.

За її словами, глава Міноборони США відправиться у поїздку у середу, 16 жовтня. 

“Він похде до Брюсселя, де перебуватиме впродовж 16-18 жовтня, щоби взяти участь у серії багатосторонніх зустрічей, у тому числі на рівні міністрів оборони НАТО та міністрів країн, що входять до Глобальної коаліції перемоги над ІДІЛ”, – проінформувала Сінгх. 

Вона зауважила, що у Брюсселі йтиметься про зміцнення позицій колективної оборони НАТО, адаптацію коаліції анти-ІДІЛ до актуальних загроз, “а також про посилення військової підтримки України”.

Далі глава Пентагону відвідає Неаполь у Італії, щоб взяти участь у зустрічі на рівні міністрів оборони країн G7, запланованої на 19 жовтня. Там він говоритиме про “забезпечення подальшої військової допомоги Україні”.

Глава Пентагону Остін розмовляв з міністром оборони України Умєровим, щоб отримати інформацію з поля бою, щоб краще зрозуміти, “які ще можливості можуть знадобитися, якщо такі будуть потрібні”.

Нагадаємо, раніше США відреагували на інформацію про можливу участь військ КНДР у війні проти України.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: https://ua.korrespondent.net/world/4723771-ostin-yide-do-yevropy-hovoryty-pro-pidtrymku-ukrainy

Від Admini4