https://www.rbc.ua/static/img/_/e/_elektroopori_gettyimages_1241194848_94f7645357b37a26bcc17aa549f12c92_1300x820.jpg

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні пояснила, що вчорашній прогноз про тривалі відключення світла взимку через російські атаки – це лише один із прогнозованих сценаріїв, при чому найпесимістичніший.

Про це заявила заступниця голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Ноель Калхун, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її виступ в ефірі “Громадського радіо”.

"Наш звіт дійсно згадує про такий дуже широкий діапазон можливих відключень – від 4 до 18 годин щодня. Ми посилаємось на думку різних експертів. Я розумію, що люди, ми всі хотіли б знати більш точний прогноз. Але діапазон – це просто підтвердження того, що існують дуже різні сценарії і різні фактори. 18 годин – це найгірший сценарій", – пояснили в місії ООН.

Заступниця керівника місії ООН визнала, що точні прогнози наразі неможливі, оскільки все залежить від низки важливих факторів. Найважливіший з яких – наскільки руйнівними будуть російські атаки на українську цивільну  енергетичну інфраструктуру.

"Найважливіше – вплив на цивільне населення буде залежати від того, чи будуть російські збройні сили здійснювати нові атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури", – додали в місії ООН.

Нагадаємо, раніше у Місії ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні заявили, що цієї зими українцям слід очікувати відключення електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 години на добу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *