Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прийняв запрошення російського диктатора Володимира Путіна до Казані на БРІКС, що “шкодить репутації ООН”. Про це у понеділок, 21 жовтня, заявили у Міністерстві закордонних справ України.

“Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Але він прийняв запрошення до Казані від військового злочинця Путіна. Це неправильний вибір, який не сприяє справі миру. Це тільки шкодить репутації ООН”, – йдеться у повідомленні. 

Раніше стало відомо, що що Гутерреш прийняв запрошення Путіна відвідати саміт БРІКС, який відбуватиметься у російській Казані з 22 по 24 жовтня. Цьогоріч там головуватиме Росія. 

Бразилія, Росія, Індія та Китай є засновниками БРІКС. Окрім геополітики, група фокусується на економічному співробітництві та збільшенні багатосторонньої торгівлі та розвитку. Група не є офіційною багатосторонньою організацією, як ООН, Світовий банк або Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК). Глави держав і урядів країн-учасниць збираються щорічно, причому кожна країна бере на себе однорічне головування в групі.

Очільник кремлівського режиму Володимир Путін проведе цього тижня в Казані зустріч з лідерами понад двох десятків країн, які представляють половину населення світу. Серед них будуть лідер Китаю Сі Цзіньпін, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді та навіть генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) фінансувало державні наукові дослідження Росії в Криму після окупації півострова з 2014 року. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/4725146-v-mzs-zaiavyly-scho-huterresh-psuie-reputatsiui-oon

Від Admini4