https://www.rbc.ua/static/img/2/1/2150600095_54bea7960aa9ce77650c86591234d75c_1300x820.jpg

Програма “Доступні ліки” дозволяє пацієнтам з серцево-судинними та цереброваскулярними захворюваннями отримувати ліки безоплатно або з частковою доплатою. До неї включено 229 торгових назв препаратів, серед яких 48 – безкоштовні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної служби здоровʼя України.

Щоб скористатися програмою, необхідно звернутися до лікаря, який випише електронний або паперовий рецепт. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).

Після цього з рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. 

Термін дії рецепта становить 30 днів з дати виписування.

Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. А також повідомить, який препарат повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити.

Раніше повідомлялося, що пацієнти можуть отримати “Доступні ліки” в будь-якому населеному пункті, де є аптека або аптечний пункт, що бере участь у програмі реімбурсації. Проте в НСЗУ зазначили, що іноді в певних містах або селах можуть не бути аптек, які відпускають “Доступні ліки”.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *